“Just ONE Dream can change the world”

Mahatma Ghandi

Verschillende onderzoeken laten zien dat de derde en vierde generatie niet-westerse jongeren (in de leeftijd van 15 tot 25 jaar) nog steeds niet volledig geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving. Daarnaast blijkt uit diverse onderzoeken (onder andere uit de Jaarrapport Integratie 2016) dat deze jongeren op de arbeidsmarkt nog steeds geen gelijke kansen hebben.

Met ons project DREAM ON TALENT wilt de Dutch Dream Foundation deze biculturele jongeren inspireren en empoweren om hun talenten zo effectief en inspirerend mogelijk te benutten en zo hun dromen na te jagen vanuit MVO-oogpunt (maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanuit het Dream On Talent project worden er inspiratiedagen mogelijk gemaakt met de hulp van partners om voor deze biculturele jongeren een zo innovatief en inspirerend mogelijke dag te organiseren.

Tijdens de Kick-Off op woensdag 26 juni 2019 is het Dream On Talent project voor jongeren officieel gelanceerd. Deze dag waren verschillende bekende gasten aanwezig waaronder presentator, cabaretier/stand-upcomedian, zanger en acteur Jörgen Raymann.

Jörgen heeft zijn authentieke verhaal en de stappen op weg naar zijn succes gedeeld. Belangrijke eigenschappen zijn hierbij betrokkenheid, discipline en hard blijven werken.

De afsluitende spreker van dit inspirerende evenement was Obada Zabadina, een jonge cellist uit Syrië. Hij deelde met de jongeren het verhaal hoe hij op jonge leeftijd gevlucht is uit Syrië en nu hard op weg is om zijn droom als internationale cellist te verwezenlijken. Toen hij aankwam in Nederland had hij helemaal niets meer en inmiddels is hij bezig met afstuderen aan het Conservatorium. De boodschap van zijn verhaal was dat je niet bang moet zijn om groot te durven dromen!

Vanuit het Dream On Talent project worden er jaarlijks tussen de 4 en 6 inspiratiedagen georganiseerd. Het doel is om tijdens deze dagen de jongeren een positieve kijk te geven op de arbeidsmarkt en de samenleving. Daarnaast verbinden we de jongeren met organisaties om deze te helpen talentvolle jongeren te werven voor een actieve en positieve samenleving.Voor Jongeren Voor donateurs en sponsoren Voor Partners