223
Op 30 november 2015 is de Award voor de meest succesvolle ondernemer van het ‘Dare to have a Dream’-programma 2015 gewonnen door Ismail Canga van Prana Synergy. Hij ontving de Award tijdens het Lustrum ‘Dare to have a Dream Award Event 2015’, uit handen van juryvoorzitter Carina Benninga. Minister Lodewijk Asscher (PvdA, Sociale Zaken en Werkgelegenheid) was daar samen met bijna 300 zakenmensen en andere politici getuige van in de Caballero Fabriek in Den Haag.

Dit jaar werd het lustrum gevierd van het succesvolle ‘Dare to have a Dream’-programma van de Dutch Dream Foundation. De bekende nieuwslezeres en TV-presentatrice Diana Matroos van RTL Nieuws en BNR Nieuwsradio presenteerde het Event.

Voorzitter van de Dutch Dream Foundation, Atilla Aytekin (CEO, Triodor Software en OrangeGames) opende het Event samen met Annet Bertram, gemeentesecretaris van de Gemeente Den Haag. Het thema van de avond was ‘Toekomstig Leiderschap’. Minister Asscher benadrukte het belang van een positieve toekomst waarin dromen centraal staan, voor zíjn kinderen en de rest van Nederland.

Winnaar
De winnaar van de Dare to have a Dream Award 2015, Ismail Canga, werd het afgelopen jaar gecoacht door topmanager Hans Hemels van NS. De jury vond dat hij in het Dare to have a Dream jaar persoonlijk en bedrijfsmatig de grootste stappen gemaakt heeft en de meeste groei heeft doorgemaakt. De jury is ervan overtuigd dat hij, met zijn ondernemersdrive, doorzettingsvermogen en een product waar grote behoefte aan is én dat aansluit bij verantwoord ondernemerschap, zeer succesvol zal zijn.

Het afgelopen jaar werden 21 talentvolle nieuwe ondernemers gecoacht door topmanagers uit het bedrijfsleven en de overheid. Volgens Carina Benninga, juryvoorzitter van de Dutch Dream Award, is het project ‘goed voor de ondernemer, goed voor de coach en goed voor BV Nederland’. Na de uitreiking van de Award zijn ook de nieuwe koppels van het ‘Dare to have a Dream 2016’- programma bekend gemaakt. De nieuwe coaches zijn onder andere Henjo Groenewegen (Feenstra), Wilma Veldman (Zeeman), Mirjam Sijmons (Arboned), José Brenninkmeijer en Paul Bosch (KPN), Els Avontuur (Rabobank Schiphol), Boy Sluiter (VGZ), Norbert Hoogers (Zilveren Kruis/Achmea), Tof Thissen (UWV) en Erwin van der Rijt (BDO).

Documentaireserie
Ook is tijdens het feestelijke evenement de trailer van de zesdelige documentaireserie ‘Hart voor de Zaak’ getoond. De televisieserie wordt vanaf januari 2016 bij de NTR op NPO2 uitgezonden. In de serie – geproduceerd door Viewpoint Productions – worden vier ondernemers uit het ‘Dare to have a Dream’-programma met hun coaches gevolgd. De kijkers zullen zien hoe het jaar van de ondernemers met hun pieken en dalen is verlopen.

Dutch Dream Foundation onderzoek
De Dutch Dream Foundation presenteerde tijdens deze middag tevens de uitkomsten van het onderzoeksrapport ‘5 jaar Dare to have a Dream’. Daaruit bleek een gemiddelde 31% FTE groei en een omzetgroei van 114% bij de deelnemende ondernemingen.

Het doel van de Dutch Dream Foundation is het creëren van een optimaal klimaat om dromen waar te maken en zo de Nederlandse maatschappij te verrijken. Dat doet de stichting door het verbinden van culturen, ondernemers en organisaties. Door het stimuleren van nieuw ondernemerschap ontstaan culturele cross-overs die leiden tot inspiratie en groei. De dromen van ondernemers worden sinds 2010 waargemaakt via het ‘Dare to have a Dream’-programma waarbij ondernemers worden gekoppeld aan topmanagers.

In de afgelopen vijf jaar hebben onder meer Henk van den Broek (Dirk van den Broek), Hans Hemels (NS), Afke van Rijn (Ministerie van SZW), Bart Dura (IMP BV), Wil van der Hoek (Gemeente Den Haag), Mart Pfeiffer (Rabobank Schiphol), Joost Peters (Honorair Consul-Generaal), Karel van Gils (GVB), Alex Kuiper (ING) en Ruud Mols (Staatsloterij) hun kennis en ervaring via het ‘Dare to have a Dream’-programma doorgegeven.

Gerelateerd Nieuws