Dutch Dream Award Event 2017

 

Monique Coebergh (IBM) , Vincent van Schijndel (winnaar DDF Award Regio Amsterdam 2017), Zehra Dogan (directeur DDF), Corina Blokland (winnaar Landelijke DDF Award 2017), Erik van der Meijden (voormalig CEO Exact) en Jörgen Raymann

 

Jörgen Raymann en Zehra Dogan

Uitreiking zevende Dutch Dream Award voor de meest succesvolle ondernemer die sneller en bewuster groeit!

Klik hier om ons Dutch Dream Award Event 2017 te beleven.

Op maandag 27 november 2017 is de Dutch Dream Award 2017 voor de meest succesvolle ondernemer van het ‘Dutch Dream Coachingsprogramma 2017’ gewonnen door Corina Blokland (Landelijk) en Vincent van Schijndel (Regio Amsterdam). Zij ontvingen de Dutch Dream Awards 2017 tijdens het Dutch Dream Award Event 2017 in het prachtige AFAS Da Vinci Theater in Leusden, uit handen van de juryvoorzitter Jacqueline Zuidweg, CEO Zuidweg en Partners.

De winnaars zijn dankbaar dat ze dankzij het Dutch Dream Coachinsgprogramma sneller en bewuster zijn gegroeid in een jaar. Ook de samenwerking met hun coaches vonden ze een unieke ervaring.

 

 

Bas van der Veldt, CEO AFAS was daar als key-note spreker samen met 250 zakenmensen getuige van in AFAS Da Vinci Theater.

Dit jaar werd ook het 11 jarig bestaan van de Stichting Dutch Dream Foundation (DDF) gevierd met een onderzoek door het onderzoeksbureau Consumatics. De resultaten van DDF in deze 11 jaar werden aan de gasten getoond.
Uit dit onderzoek kwam duidelijk naar voren dat er zeer veel kracht schuilt in de opzet van het programma. Het koppelen van coaches en ondernemers met verschillende culturele achtergronden, zorgt voor uitwisseling van kennis. Beiden leren veel van elkaar. Zo krijgen de coaches nieuwe inzichten over andere culturen en hoe deze het denken en handelen kunnen beïnvloeden. Veel ondernemers zetten op hun beurt veel stappen op zakelijk gebied door de begeleiding van hun coach. Ook werkt de koppeling van coaches en ondernemers, voor beide partijen, heel inspirerend. Zo vond 75% van de ondernemers hun coach een grote inspiratiebron! Ook kwam er uit dit onderzoek een aantal punten naar voren die DDF kan gebruiken om het programma zowel voor coaches als ondernemers nóg beter neer te zetten.

De bekende presentator, cabaretier/standup-comedian, zanger en acteur Jörgen Raymann presenteerde dit mooie award event.

Voorzitter van de Dutch Dream Foundation, Atilla Aytekin (CEO, Triodor Software en OrangeGames) opende het Dutch Dream Award Event. Het thema van de namiddag was “Sociale Innovatie en Betekeniseconomie”. Bas van der Veldt inspireert de aanwezigen met zijn verhaal over cultuur binnen organisaties. In zijn visie zorgen gelukkige werknemers voor gelukkige klanten en dan rollen de Euro’s er vanzelf achteraan. Geen regels maar mensen in hun kracht zetten.

De winnaars van de Dutch Dream Award 2017 Corina Blokland, DGA Vesting Casemanagement (Landelijk) en Vincent van Schijndel, DGA Beauté Huidinsituut (Regio Amsterdam) werden het afgelopen jaar gecoachd door respectievelijk Erik van der Meijden, voormalig Ceo van Exact en Monique Coebergh, directeur bij IBM. De Juryleden vonden dat Corina en Vincent in het Dutch Dream Coachingsjaar zowel persoonlijk als bedrijfsmatig de grootste stappen hebben gezet en de meeste groei hebben gerealiseerd. De juryleden zijn ervan overtuigd dat deze ondernemers in de nabije toekomst zeer succesvol zullen zijn door hun ondernemersdrive, doorzettingsvermogen en omdat ze een product/dienst hebben waar niet alleen grote behoefte aan is maar dat ook aansluit bij verantwoord ondernemerschap.

Het afgelopen jaar werden in totaal 20 talentvolle ondernemers gecoached door topmanagers uit het bedrijfsleven en van de overheid. Volgens de juryvoorzitter Jacqueline Zuidweg van de Dutch Dream Award 2017, is het coachingsprogramma ‘goed voor de ondernemer, goed voor de coach en goed voor BV Nederland’. Na de uitreiking van de Awards zijn ook de nieuwe koppels van het Dutch Dream Coachingsprogramma 2018 Landelijk bekend gemaakt.

Daarnaast is er een live optreden geweest van de ervaren en internationale muzikant van Turkse komaf, Mehmet Polat. De namiddag werd feestelijk afgesloten met een Tapas Diner met muziek.

De coaches van het Dutch Dream Coachingsprogramma 2018 Landelijk zijn onder andere:

Hannelore Jager (De Nederlandse Loterij), Wilma Veldman (Inkoop directeur Zeeman), Inge Vossenaar (Directeur MBO bij het Ministerie van OCW), Rene Moos en Richard Piekaar (CEO en Directeur Sales bij Basic Fit), Joost Merks (CEO Yoki Network en Partner bij OrangeGames), Ben van der Klift (Group Finance Director Dar Alriyadh), Peter Pronk (Adjunct directeur Timpaan), Rob de Jonge (CEO WHB) en Rob van den Biggelaar, Gijs Scholten, Esthrella Khouw, Laila Ammal en Rafik Majiti (ING).

DDF Onderzoek van 11 jaar door Consumatics

Tijdens ons Dutch Award Event 2017 kregen de aanwezige gasten in het AFAS Da Vinci Theater in Leusden de resultaten van het onderzoek van 11 jarig bestaan van de Dutch Dream Foundation wat onderzocht is door het onderzoeksbureau Consumatics. Zie hier de verkorte presentatie hiervan, https://www.dropbox.com/s/jn2ywd8uztiywzu/Presentatie%2027.11.17.pdf?dl=0

De Stichting Dutch Dream Foundation

De Dutch Dream Foundation heeft via haar monitorpartner Hogeschool Utrecht een onderzoek gedaan naar het Dutch Dream Coachingsprogramma. Daaruit bleek een gemiddelde 35% FTE groei en een omzetgroei van 67% bij de deelnemende ondernemingen van onze ondernemers.

Begin dit jaar is de zesdelige documentaireserie ‘Hart voor de Zaak’ getoond van NTR op NPO2. In deze serie worden vier ondernemers uit ons programma met hun coaches gevolgd. De kijkers zien hoe het jaar van de ondernemers met hun pieken en dalen verloopt.

Het doel van de Dutch Dream Foundation is het creëren van een optimaal klimaat om dromen waar te maken en zo de Nederlandse maatschappij te verrijken. Dat doet de stichting door het verbinden van culturen, ondernemers en organisaties. Door het stimuleren van nieuw ondernemerschap ontstaan culturele cross-overs die leiden tot inspiratie en groei. De dromen van ondernemers worden sinds 2010 waargemaakt via het ‘Dutch Dream Coachingsprogramma’ waarbij ondernemers worden gekoppeld aan topmanagers.

Enkele bekende coaches/ topmanagers die meededen in ons programma’s zijn:
Ab van der Touw (Bestuursvoorzitter Siemens), Mirjam Sijmons (CEO Arboned), Henk van den Broek (Dirk van den Broek), Coert Beerman en Mart Pfeiffer (CEO Rabobank Rotterdam en Schiphol), Bart Dura (IMP BV), Bart Karis (CEO Zeeman), Joost Peters ( Honorair Consul-Generaal Turkije) en Frans van Steenis (Algemeen Directeur Nederlandse Loterij).