“Just ONE Dream can change the world”

Mahatma Ghandi

Verschillende onderzoeken laten zien dat de derde en vierde generatie niet-westerse jongeren (in de leeftijd van 15 tot 25 jaar) nog steeds niet volledig geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving. Daarnaast blijkt uit diverse onderzoeken (onder andere uit de Jaarrapport Integratie 2016) dat deze jongeren op de arbeidsmarkt nog steeds geen gelijke kansen hebben.

Met ons Dream On Talent project willen wij deze biculturele jongeren inspireren en motiveren om hun dromen na te jagen. Vanuit het Dream On Talent project worden er inspiratiedagen mogelijk gemaakt met de hulp van partners om voor deze biculturele jongeren een zo innovatief en inspirerend mogelijke dag te organiseren. Het doel is om tijdens deze dagen de jongeren een positieve kijk te geven op de arbeidsmarkt en de samenleving. Daarnaast verbinden we jongeren met verschillende organisaties.

Voor Jongeren Voor donateurs en sponsoren Voor Partners

 

DREAM ON TALENT DAY – VRIJDAG 30 AUGUSTUS – METIS MONTESSORI LYCEUM AMSTERDAM

Op vrijdag 30 augustus 2019 heeft de stichting Dutch Dream Foundation (DDF) een inspiratiedag georganiseerd voor de eindexamenklassen van het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam.

Deze dag begon met een speech door DDF Directeur Zehra Dogan die de jongeren inspireerde met haar authentieke verhaal. Vervolgens konden de jongeren kiezen uit drie interessante workshops.

Tijdens de workshop Dream Discovery nam Jacqueline Höcker de jongeren mee in het definiëren van hun dromen en het opdelen van deze dromen in haalbare stappen. Annemiek Dogan leerde de jongeren hoe je geld kunt verdienen met Instagram en hoe je succesvol kunt netwerken tijdens de workshop Zichtbaarheid & Storytelling. In de workshop ondernemen vertelde Lucinda Douglas over de mindset van een ondernemer, welke eigenschappen belangrijk zijn om een succesvolle ondernemer te worden en hoe je een business idee vertaalt naar de praktijk.

Deze inspirerende middag werd afgesloten met de sessie Ontmoetingstafels waarbij de leerlingen vragen konden stellen en zich konden voorstellen aan 10 verschillende bedrijven uit ons netwerk. Hierbij kregen de jongeren gelijk de mogelijkheid om het netwerken in de praktijk toe te passen en was dit een goede oriëntatie voor hun vervolgstudie keuze.

Het hoogtepunt van deze dag was de sessie ontmoetingstafels.  De jongeren ervaarde het als zeer leerzaam, inspirerend en behulpzaam bij hun studiekeuze om de ervaringen te horen van mensen uit het bedrijfsleven.

Alle jongeren tussen de 15 en 25 jaar zijn natuurlijk van harte welkom op toekomstige inspiratiedagen.


KICK-OFF DREAM ON TALENT PROJECT WOENSDAG 26 JUNI

Tijdens de Kick-Off op woensdag 26 juni 2019 is het Dream On Talent project voor jongeren officieel gelanceerd. Deze dag waren verschillende bekende gasten aanwezig waaronder presentator, cabaretier/stand-upcomedian, zanger en acteur Jörgen Raymann.

Jörgen heeft zijn authentieke verhaal en de stappen op weg naar zijn succes gedeeld. Belangrijke eigenschappen zijn hierbij betrokkenheid, discipline en hard blijven werken.

De afsluitende spreker van dit inspirerende evenement was Obada Zabadina, een jonge cellist uit Syrië. Hij deelde met de jongeren het verhaal hoe hij op jonge leeftijd gevlucht is uit Syrië en nu hard op weg is om zijn droom als internationale cellist te verwezenlijken. Toen hij aankwam in Nederland had hij helemaal niets meer en inmiddels is hij bezig met afstuderen aan het Conservatorium. De boodschap van zijn verhaal was dat je niet bang moet zijn om groot te durven dromen!