Dutch Dream Archiefpagina

Stichting Dutch Dream Foundation is in 2006 opgericht door ondernemer Atilla Aytekin met als doel ondernemerschap en de ondernemende mindset in onze maatschappij te bevorderen. Dit naar aanleiding van Atilla’s Dutch Dream, één van de bestsellers onder de managementboeken van 2006.

De Stichting staat voor ondernemerschap en diversiteit en heeft als doel om ondernemers te helpen bij het realiseren van hun droom. Wij geloven dat we de maatschappij kunnen activeren en inspireren door sociaal ondernemerschap. We laten ondernemers weer kennismaken met hun droom en passie en we helpen ze om de balans te vinden tussen de harde zakelijke kant (business development) en de zachte persoonlijke kant (persoonlijke ontwikkeling). Uit onderzoek blijkt dat ondernemers die beide kanten in balans hebben een veel grotere kans hebben om hun droom te excelleren en te realiseren. Dutch Dream Foundation draagt daaraan bij en heeft als motto ‘Dare to have a dream!’.

Het hebben van een droom is een voorwaarde om als ondernemer succesvol te zijn. Elke ondernemer heeft dromen, het realiseren van die droom is een kwestie van hard werken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Wat is ervoor nodig om de stap van dromen, naar durven en – uiteindelijk – het succes doen te zetten? Wat zijn de geheimen van échte, blijvende verandering? Met het Dutch Dream Coaching programma, gestart in 2010, hebben wij ‘Nieuwe Ondernemers’ geholpen om dichtbij hun droom te blijven om uiteindelijk hun ondernemersdroom te verwezenlijken. Daarnaast zijn er veel ondernemers die na het opzetten van een eigen bedrijf in een fase terechtkomen waarin ze een extra duwtje, motivatie of inspiratie nodig hebben om de volgende fase van volwassenheid en groei in te gaan.

Veel van deze ondernemers zien de topmanagers van topondernemingen als ING, Nederlandse Loterij, Exact, Timpaan, UWV, Orange Games, Basic-Fit en Zeeman als voorbeeld en zouden graag van hen willen leren. De kloof tussen deze ondernemers en de topmanagers is echter gevoelsmatig erg groot en ogenschijnlijk bijna onoverbrugbaar. Het Dutch Dream Coaching programma heeft acht jaar lang deze kloof gedicht.

BEHAALDE RESULTATEN

Dit is na vijf jaar landelijk programma en de nieuwe lichtingen nationaal én regionaal
220ONDERNEMERS

Totaal aantal ondernemers die de afgelopen 5 jaar deelgenomen hebben aan ons programma

100COACHES

Totaal aantal topmanagers die de afgelopen 5 jaar als coach bijgedragen hebben aan ons programma

67OMZETGROEI IN %

Behaalde groei in omzet gemiddeld per ondernemer tijdens het coachingsjaar op basis van Evaluatie 2010-2015

35GROEI IN PERSONEEL

Aantal FTE gecreeërd door de deelnemende ondernemers tijdens het coachingsjaar op basis van Evaluatie 2010-2015

Hieronder vindt u de foto’s en video’s van de evenementen die vanuit de Dutch Dream Foundation georganiseerd zijn.